Food Stockholm

Food Stockholm kombinerar på ett unikt sätt ekologiskt tänkande med bra råvaror och ett gediget matkunnande.
På menyn hittar man säsongsbetonad husmanskost från hela världen med fokus på Sydamerika och Asien. Traditionellt, klassiskt och utsökt i en ny tappning.

2013 tog Pelle Nyqvist, Olof Strid och Joe Turlock över verksamheten. Olof, även kallad Bisse är en sann matkreatör med erfarenhet och äventyrslusta som få. Under en sejour i London fick han snabbt jobb på Kensington Place, för övrigt en av prinsessans Dianas favoritrestauranger. Sedan bar det av till Karibien och Guatemala där han inhämtade ovärderliga kunskaper om den lokala matkulturen och passade också på att lära sig spanska.

Pelle Nyqvist har jobbat som köksmästare på Food Stockholm i tolv år. Sin inspiration hämtar Pelle gärna från Asien och Sydamerika. Kärleken till denna något ovanliga kombination av olika matkulturer grundlades under Pelles tid i lumpen som skeppskock på jordenruntresorna med HMS Karlskrona.

Joe Turlock har en mer ovanlig bakgrund för att vara i restaurangbranschen. Så sent som för fem år sedan drev han en egen målerifirma då han en dag bestämde sig för att bli kock. Sagt och gjort, efter en tid på Restaurang Peppar arbetar han nu som restaurangchef på Food Stockholm.

Uppdraget

Vi fick uppdraget att visualisera det som FOOD Stockholm står för och vill kommunicera till sina gäster:
Att samla det bästa från världens matkulturer på ett och samma ställe, Runebergsgatan 1 i Stockholm. En jordenruntresa vid sittande bord. En matupplevelse som varar länge och som man återvänder till.

Utförandet

Vi har designat, utvecklat och producerat en ny hemsida. Som CMS har vi valt WordPress, ett modernt och lättanvänt publiceringsverktyg som passar perfekt för små och medelstora sajter. Dessutom har vi ett support och underhållsavtal som omfattar sociala medier samt statistik och nyheter på hemsidan. Förutom hemsidan har vi producerat fysiskt material till restaurangen.

Magnus Johansson Bageri&Konditori

Läs mer om Food Stockholm

www.foodstockholm.se