Uppdraget

Esteban är en agentur för kreatörer inom rörlig bild som jobbar med reklamfilm och andra medieformer. För att visa upp kreatörernas portföljer har Esteban använt sig av både Vimeo och hemsidan esteban.se
Så småningom nåddes en punkt då administrationen av två olika kanaler, med i princip samma innehåll, blev alltför arbetskrävande och dessutom kändes lite överambitös. Samtidigt såg vi att esteban.se började kännas lite utdaterad. Dessutom saknade den mobilanpassning. Lösningen blev att Bob Reklambyrå tog fram en ny hemsida som förutom att den är helt anpassad till de krav vi har idag dessutom automatiskt hämtar hem innehållet från Vimeo.

Utförandet

Vi löste det genom att ta fram en webbsida som använder sig av Vimeos API som hämtar innehållet direkt från arkivet på Vimeo. Som ett mellanlager ligger ett enkelt administrationsgränssnitt som låter administratören själv skapa undersidor och välja vilka videor som skall visas på vilken sida. För att maximera prestandan så mellanlagras även all metadata och tumnaglar för filmerna. Vimeo behöver då inte anropas varje gång någon besöker sidan. Självklart är webbsidan helt responsiv och fungerar optimalt både på smartphones och läsplattor.

Esteban

Läs mer om Esteban

www.esteban.se